Vyberte stránku

Slyšeli jste někdy pojem „Teorie pravděpodobnosti“? Jak moc je tedy pravděpodobné, že když se zeptám několika různých diváků na seriál Sex ve městě a zároveň se náhodně zmíním o botách, tak pomyslí na stejné jméno?

„Můžete mi vzít mou bagetu od Fendiho, můžete mi vzít prsten a hodinky, ale neberte mi mé boty od Manola!“. – pronesla Sarrah Jessika Parker coby Carrie Bradshow, když se bránila zloději v jedné z Newyorkských ulic.

Manolo Blahnik

Manolo Blahnik

Ano, je to Manolo Blahnik, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších světových návrhářů obuvi. Ten, jenž udělal z nošení bot událost.

Hlavní postava seriálu Sex ve městě a „manolky“ k sobě patří už téměř 15 let. Představitelka hlavní role Sarah Jessica Parker se toto datum rozhodla oslavit po svém. Podle informací, zveřejněných britským vydáním časopisu Vogue, navrhuje nyní svou první kolekci bot a doplňků ve spolupráci s generálním ředitelem značky Manolo Blahnik – Georgem Malkemusem. „Dáváme dohromady nové barvy, které lidé obvykle nekombinují,“ – prozradila herečka. Součástí kolekcí, jež bude představená začátkem roku 2014 pod iniciálami SJP, budou také elegantní kabelky a trenchcoaty.

Manolo Blahnik, fascinován a přitahován ženami a jejich nohama, snil o navrhování bot již v době dospívání. Dostal se k tomu ale až roku 1970 v Londýně, poté co nechal školu soudního lékařství a následně i studia scénografii na L‘ecole des Beaux-Arts ve Francii. Své první boty pak vytvořil v roce 1971 pro show britského návrháře Ossie Clarka. Bohužel nebyly úspěšné, ale i přes to se Manolo nevzdal a dále se učil a zdokonaloval. Postupem času se tak stal jedním z nejžádanějších návrhářů obuvi na světě.

Je známý také tím, že při své práci myslí především na pohodlnost jako hlavní vlastnost jeho bot. „Ženy, které říkají, miluju nošení těch bot, i když mě zabíjejí, jsou hloupé,“ vyjádřil Manolo v interview pro Daily Telegraph. S jeho touhou vytvářet krásné a zároveň pohodlné boty ale kategoricky nesouhlasí doslova „špička“ francouzského obuvního průmyslu Christian Louboutin. Již několikrát prohlásil, že při návrzích bot jeho prioritou není komfort, ale design, krása a přitažlivost.

Každý pár „manolek“ je jako osobní triumf jeho majitelky. Originalita každého návrhu, ruční a pečlivá výroba, rozmanitost doplňků a barev. Tohle všechno Vás přiměje cítit se dokonale a milovat své nohy. Kouzlu bot od Manola podlehla spousta žen, včetně celebrit, jako například Madonna, Ivana Trump, Kate Moss, Gwyneth Paltrow či zpěvačka Beyoncé.

Stačí na ně jen pohlédnout a jediné slovo, které vám probleskne myslí, bude „fabulous“. Závěrečné slovo šestnáct let dlouhé kapitoly v životě každé z nás, seriálu „Sex ve městě“.

Pro otevření galerie klikněte na libovolný obrázek níže:

 

Další

Sex ve městě? Jedině v manolkách!