Vyberte stránku

Praha se konáním rozličných módních akcí rok od roku více přibližuje světovým módním metropolím a nejvíce pozornosti si vždy zákonitě ukrojí týdny módy. Každé velké město je má, v jejich rámci se konají přehlídky těch nejlepších designérů, zkušených i začínajících a přitahují velké množství slavných osobností, které jim zajistí ještě větší publicitu. Pojďme se podívat na největší pražské módní události podzimu 2013

Dreft Fashion Week 2013

Je první zářijovou akcí a uskuteční se ve dnech 9.9.-15.9.2013. Hlavní hvězdou tohoto třetího ročníku módního týdne bude Petra Němcová, supermodelka, zakladatelka Happy Hearts Fund, čestná ambasadorka Haiti a nyní organizátorka DFW. Petra Němcová rovněž stála v čele organizace první Prague Fashion Night, od Draft Fashion Week odvozené akce, která zaznamenala velmi kladný ohlas v Čechách i v zahraničí.

HML_3057

„V rámci DFW 2013 své kolekce představí nejenom renomovaní čeští návrháři, ale i mladí talenti z řad absolventů a studentů módního návrhářství a zahraniční módní značky. Organizátorky projektu Karolína Bosáková a Barbora Bergová pro nás také připravují velké překvapení a módní lahůdky,“ stojí v tiskové zprávě.

Rezervujte si tedy od 9. září 2013 volno, abyste se mohli připojit ke startu podzimní oslavy módy!

Jimmy Choo na Prague Fashion Weekendu

Jen o tři dny později, co skončí DFW, nás čeká zřejmě největší módní událost podzimu – Prague Fashion Weekend. Na událost, která se bude konat od 18. do 22. září, přijal pozvání Jimmy Choo a do Prahy tak přijede jako ambasador Mercedes-Benz STYLO Kuala Lumpur a navíc povede jednu z doprovodných aktivit MBPFW. V Praze se podle všeho zdrží asi 2 dny.

Jimmy_Choo„Projekt Prague Fashion Weekend je zaměřen především na podporu a prezentaci českých módních návrhářů a značek. V letošním roce se PFW stal součástí sítě mezinárodních fashion eventů pod hlavičkou Mercedes-Benz. Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend nyní stojí po boku Mercedes-Benz Fashion Week Berlin, New York nebo Madrid. Praha a Česká republika tak získává šanci se vedle historie a architektury stát i vyhledávanou fashion destinací,“ praví tisková zpráva.

Z té se dále dozvídáme, že fashion stan tentokrát vyroste v atraktivní módní zóně poblíž Pařížské ulice. „Loni se celá akce konala před branami pražského hradu, na Hradčanském náměstí, letos byla vybrána lokalita, díky které budete mít blíže k butikům, showroomům a doprovodným akcím. „V letošním roce postavíme dva navazující elegantní stany, první stan zajistí vstupní zónu a prostorný fashion lounge – networking a relax zónu. Druhý stan pak poskytne prostor pro hlavní molo a hlediště pro 600 sedících a 100 stojících návštěvníků.

Zatím je přihlášeno na 36 českých designérů a celá řada zajímavých značek. Na Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu uvidíte například Jakuba Polanku, Kateřinu Geislerovou, Hanu Stocklassovou (boheme), Petru Balvínovou, Hanu Havelkovou, Chatty, Pavla Brejchu, Vladimíra Staňka a další. Ze značek se představí Simple Carollinum Concept Store, Dušní 3 nebo Fashion & Soul. Program se stále doplňuje, kompletní programová skladba bude známa na konci července.

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2013 se uskuteční ve dnech 18. – 22.9.2013.

A nesmíme zapomenout na Designblok!

Designblok 2013Designblok – týden designu a módy slaví v roce 2013 patnáctileté výročí. První ročník proběhl na podzim roku 1999 a mezi jeho prvními účastníky byla Vitra, Konsepti, BeldaFactory, nebo Klára Nademlýnská. Už z tohoto výběru je patrné, že kromě špičkového produktového designu byl od začátku přítomen i šperk, nebo móda. Přestože počet vystavujících za těch 15 let vzrostl ze 14 na více než 200 a počet návštěvníků ze stovek na desetitisíce (1 000 návštěvníků v roce 1999, 42 000 v roce 2012), základ Designbloku zůstává nadále stejný: důraz na vyběrovost a kvalitu představovaných produktů, mezinárodní marketingový a obchodní dopad, permanentní úsilí o propojování tvůrčích složek s výrobou a prodejem, stejně jako podpora mladých talentů a škol.

Designblok tak za patnáct let svého trvání představil stovky nových produktů, kolekcí a solitérů. Mnohé z nich stále používáme či nosíme, řada z nich se dodnes vyrábí, některé jsou součástí sbírek světových muzeí a z některých se staly ikony. A právě ikony budou tématem jubilejního patnáctého výročního Designbloku. Ikony ve smyslu věcí, které stále obdivujeme, ke kterým se vracíme, předmětů mající v sobě genialitu nápadu, silný příběh nebo jen pohled na ně, či vzpomínka v nás vyvolávají silné emoce.

Když jsme se zamýšleli nad patnáctiletou historií Designbloku a prohlíželi si náš archiv fotografií a katalogy uplynulých ročníků, našli jsme v nich řadu věcí, které v nás vyvolaly silnou odezvu. Nakonec jsme se rozhodli téma Ikon zvolit pro celý Designblok. Kromě produktů, které mnohdy definovaly výraz konkrétních výrobců či obchodů, můžeme pak chápat jako ikony i jejich tvůrce, kteří se v průběhu let ikonami stali prostřednictvím své práce, ” říkají k tématu kurátoři Jana Zielinski a Jiří Macek, jejichž pohled na patnáctiletou historii Designbloku se odehraje právě prosřednictvím ikon, a to ve stejnojmenné výstavě, kterou připravují pro Superstudio Designbloku.

Foto: Starscom, Designblok a Dreft Fashion Week

 

Další

Módní události podzimu 2013, Jimmy Choo hostem Prague Fashion Weekendu