Vyberte stránku

Pořadatelům jubilejního 10. ročníku Shooting Fashion Stars patří velké díky za to, jakým způsobem se snaží obohatit českou módní scénu.

Během jednoho večera jsme mohli vidět snad všechny důležité osobnosti z lokálního módního průmyslu, kolekce talentovaných začínajících, ale i zavedenějších designérů a především samotný program, během kterého svoji tvorbu představili všem stylově oděným hostům. Za skvělou atmosféru letošní ročník neméně vděčil i prostorám nově zrekonstruované Galerie Mánes, s nimiž si jednoduše, avšak efektně poradili i designéři samotné scény.

Název nám napovídá, že na Shooting Fashion Stars půjde hlavně o focení, módu a hvězdy. A tak u vstupu všechny přicházející vítala obří fotostěna, před kterou se, nabiti hvězdným dojmem, mohli všichni vyfotit na červeném koberci.

Šéfredaktor XPOSE s bloggerkou Inou T.  Krajková košile, opasek a clutch od STINAK (Vladimír Staněk) Foto: Kuba Feranec

Šéfredaktor XPOSE s bloggerkou Inou T.
Krajková košile, opasek a clutch od STINAK (Vladimír Staněk)
Foto: Kuba Feranec

Za fotostěnou se již nacházelo samotné hlavní dějiště večera. Dlouhé leskle bílé molo, rozdělující Galerii Mánes na dvě poloviny, zapadalo do minimalistického bílého interiéru, který ještě voněl novotou.

Prostory zrekonstruované Galerie Mánes

Prostory zrekonstruované Galerie Mánes. Foto: SFS

V minulých letech jsme na Shooting Fashion Stars, jež je neziskovým projektem, během kterého mají designéři možnost představit širokému publiku vlastní kolekce bez lámání si hlavy nad financemi, viděli především začínající tvůrce. Letos se však organizátoři přiklonili i k prezentaci kolekcí větších jmen, což je rozhodně krok správným směrem. Událost díky nim získá trochu více pozornosti, a to ve výsledku i pro mladší talenty.

Jako první se divákům představily artově laděné modely Ivany Kaňovské, které jsme sice mohli vidět již několikrát na jiných akcích, ale z důvodu, že jsou opravdu jedinečné, nás snad nikdy neomrzí. Jedna část této přehlídky byla zahalenjší a druhá část, řekněme velmi průsvitná. Zahalenější, když se na mole procházely modelky v oděvech, které znáte hlavně z klipu zpěvačky Dary Rolins – Zmena má prísť.

Průsvitná, ve chvílích, kdy se modelky na vysokých podpatcích téměř étericky vznášely po mole a oděny do transparentních overalů, které odhalovaly okolo 99,9% jejich úžasných těl, tvořily sexy zahájení celého večera.

Foto: Pearl Antoinetta

Kolekce Ivany Kaňovské. Foto: Pearl Antoinetta

Kontrastem pak bylo téma Identita, kdy jedenáct studentů Ateliéru módní tvorby pod vedením Pavla Ivančice na VŠUP představilo jejich subjektivní pojetí tématu.

Program večera pokračoval kolekcí jaro-léto 2014 Kateřiny Geislerové, ale nezůstalo jen u ní. Měli jsme rovněž možnost zhlédnout, jak vypadá její luxusní tvorba, doslova ušitá klientkám na míru. Inspirací pro vytvoření takovéto kolekce pak byla Kateřině její múza, topmodelka Simona Krainová.

Kdybychom měli večer shrnout jedním slovem, jeho volba je jasná. Sexy. Organizátoři jistě 10. ročník připravovali se snahou přiblížit se těm nejlepším světovým eventům podobného typu, a to se jim s ohledem na naše poměry povedlo.

Pro otevření galerie, klikněte na libovolný obrázek.

Jak sexy se oblékli přítomní hosté se můžete podívat na facebook page našich milých kolegů z Check Czech Fashion zde.

XPOSE děkuje za fotografie Pearl Antoinettě, Kubovi Ferancovi a Shooting Fashion Stars.

 

Další

Sexy. Takové bylo Focení módních hvězd